Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ηλίθια Έθιμα των Χριστουγέννων

Ε, Δεκέμβρης μήνας, Χριστούγεννα στην γωνία, λογικό είναι να ασχοληθώ λίγο με αυτά. Όχι, δεν τα μισώ τα Χριστούγεννα (τόσο που τα κράζω), άλλωστε όπως έγραφα στον προηγούμενο άρθρο, δεν ξέρω αν τα μισώ ή αν τα αγαπώ. Αλλά τώρα σε αυτό το αρθράκι θα γράψω για 2-3-7 εκνευριστικές συνήθειες/έθιμα που εμφανίζονται πάντα και αιωνίως μπροστά στη μούρη μας και μας κάνουν να λέμε "Γαμώ το Χριστό σου", χρονιάρες μέρες. (Αν θίχθηκες μωρή κουράδα με την βρισιά, μπορείς να φύγεις από το μπλογκ μου.)


Θα αναλύσω, λοιπόν, όσα βλέπω αυτές τις μέρες που με σέρνουν για ψώνια, που δείχνει η τηλεόραση, που έχει ο καθένας σπίτι του, και μου προκαλούν την ανάγκη να στουμπώσω μελομακάρονα στο στόμα μου για να γλυκαθώ μετά από τόση χολή που έσταξε. Μελομακάρονα, εσείς γλυκές μου αγάπες είστε από τους λόγους για τους οποίους δέχομαι να σωθεί η ανθρωπότητα κάποιες φορές.... Αλλά ας μην ξεφεύγουμε, για πάμε για λίγη χολή.



Τι μισώ και μου την σπάει:

1. Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

ΝΑΙ, ΤΟ ΕΙΠΑ. Σταματήστε να γκρινιάζετε, γκόμενες, για το πόσο λάθος κάνω και το πόσο ωραίο είναι, ακούστε με πρώτα. Θα σας πω γιατί το βρίσκω ηλίθιο. Οι λόγοι είναι απλοί. Το δέντρο ξεκίνησε αρχικά από τους παγανιστές, όπως και η γιορτή αυτή, που σημαίνει ότι το δέντρο δεν ήταν κάτι άλλο παρά μια τελετουργία, μια θυσία σε έναν θεό που τους έτρωγε τα εντόσθια αν δεν είχαν στολίσει, τότε στην αρχαιότητα! Ειδικά αν το δέντρο είναι αληθινό, τότε αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι σου, παλιοαγριάνθρωπε, έχεις κρεμάσει ένα πτώμα, το οποίο το κρατάς και το γελοιοποιείς βάζοντάς του στολίδια και λαμπιόνια! Βησιγότθε!


Το έχουν ανάποδα για να στραγγίξουν το αίμα του νεκρού.



2. Χριστουγεννιάτικο Καράβι (wtf)
Ναι, το πιάσαμε, είμαστε Έλληνες, είμαστε λαός της Θάλασσας, είμαστε γνωστοί θαλασσόλυκοι κλπ. Ξέρουμε, παλιά, πριν οι Έλληνες μυηθούν στον παγανισμό της CocaCola, στολίζαμε καραβάκια, αντί για τα passé δεντράκια. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ. Είναι ακόμα πιο ηλίθιο να στολίζεις ένα τέτοιο καραβάκι γιατί δείχνει πεντακάθαρα πόσο βλάκας μπάκουρας είσαι που αποζητάς λίγη προσοχή για την διαφορετικότητά σου. Γιατί, όχι, δεν το βάζεις το καραβάκι και το έχεις να στολίζει το σπιτάκι σου, ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣ σε κάθε γνωστό κοινωνικό δίκτυο, με ετικέτες "Οι κλασσικοί Έλληνες στολίζουμε Καράβια", ενώ όλοι ξέρουμε ότι βαθιά μέσα σου εννοείς "Μου αρέσουν οι πούτσοι, ε και το καράβι θυμίζει τους μούτσους, λέξη κοντινή στον πόθο μου."


Δεν είχαμε πολλά λεφτά, τα δώσαμε για πλαστές πινακίδες. Πάρτε ένα σκατό για καράβι.


3. Κάτσε στην αγκαλιά του "Άγιου"
Και που λέτε, πριν κάμποσα χρόνια, έλεγαν στον Παγκόσμιο Σύλλογο Παιδόφιλων "Πως θα μπορούμε να χαϊδεύουμε μπουτάκια μικρών αγοριών χωρίς να μας την λένε?". Έτσι τους ήρθε η ιδέα για έναν χοντρούλη μουστακαλούλη που έφερνε """ΔΩΡΑ""" στα παιδάκια. Αρχικά σε πράσινο χρώμα και έπειτα σε κόκκινο, μια ευγενική χορηγία της CocaCola. Λοιπόν, αυτό που μου την σπάει δεν είναι άλλο παρά το πρήξιμο των γονιών για να μας βγάζουν σώνι και καλά φωτογραφία με τον Άγιο Μαστροπό...εε Βασίλη, στα πόδια του για να μας δείχνουν σε όλο το σόι και να χαίρονται με το πως μας κάνουν ρεζίλι στον βωμό των "Χριστουγέννων". Όχι, θέλω απλή, φυσιολογική φωτογραφία με τον Άγιο να μου δίνει το PS4, άντε να δίνουμε κ χέρια το πολύ.


"Τι καυλάκι είν...εεε ΧΟΧΟΧΟ ήθελα να πω"




4. Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι
Προφανώς και πρόκειται για κάτι πιο ειδικό, δεν συναντάται παντού αλλά στάνταρ το χετε δει. Αυτό το καμπριολέ τρενάκι που μέσα στο ψωλόκρυο σε μεταφέρει εσένα, την οικογένειά σου και άλλα 20 άτομα σε διάφορες περιοχές. Εξηγείστε μου λίγο, γιατί κάνετε γαμημένη ουρά για να μπείτε? Τόση ανάγκη έχετε να ζήσετε κάτι "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ"? Τι μπορεί να σας προσφέρει μια βόλτα στην Αθήνα με αυτό? "Στα δεξιά βλέπετε την Βουλή με τα γαμήδια, αριστερά το καράβι που στολίσαμε φέτος για να το παίξουμε ξεχωριστοί ενώ απλά δεν είχαμε κονδύλια, τα φάγαμε, και τέλος πολλά στενάκια, όπου αν είστε τυχεροί θα συναντήσουμε και πρεζάκια με μαχαίρια!"


Λάθος τρένο, Άγιε


5. Πάμε να ξεράσουμε τα εντόσθιά μας Χριστουγεννιάτικα
Ελλάδα της Κρίσης σου λένε και παρόλα αυτά εγώ έχω ήδη κλείσει μπουζούκια για την Πρωτοχρονιά. Και λέγοντας "εγώ" προφανώς δεν εννοώ μόνο εμένα. Εννοώ όλους τους Έλληνες που απαρχής χρόνου έχουν πλέον ξεκινήσει το έθιμο αυτό του να βγαίνουν παραμονή Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων για να πιουν τα κέρατά τους, λες και μόνο έτσι θα περάσουν καλά. Ωραίο πνεύμα Χριστουγέννων μόλις έριξες κάτω στην λεκάνη μαζί με τα ξερατά σου. 


O Άγιος μετά τα ξύδια


6. Ντύσου μωρέ για τα παιδάκια
Χάρη στους παιδεραστές που λεγα πιο πάνω, το φαινόμενο "Γενειοφόρος Μπούλης με τα δώρα" έχει παρεισφρήσει για τα καλά σε κάθε γαμημένη κουλτούρα. Δεν λέω, ωραίο να λες ένα ψεματάκι στα παιδιά σου για να χεις κάποιον να κατηγορείς για τα άθλια δώρα. Αλλά όχι και να μας βάζεις να ντυνόμαστε εμείς Αγιοβασίληδες για να γελάσουν τα σκατά σου στο οικογενειακό σας τραπέζι, και με αναγκάζεις να βγω στο ψωλόκρυο πηδώντας 10 μάντρες και περνώντας το πίτμπουλ του γείτονα τρέχοντας, για να βρεθώ στην μπροστά πόρτα ώστε να ναι "ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ". 


Ναι, αυτός είμαι εγώ. Ναι, βασανίστηκα.


7. Τα λέμε του χρόνου πάλι
Το κλίμα των Χριστουγέννων μας διακατέχει όλους αυτήν την περίοδο (ναι ίσως και μένα) και όλοι θέλουμε να μαστε χαρούμενοι και να μην σκεφτόμαστε γελοία πράγματα όπως το ότι οδεύουμε στην καταστροφή, ότι δεν έχουμε δουλειές κλπ. Και θέλουμε φυσικά να ευχηθούμε σε όλους. Αλλά ρε πούστηδες, γιατί γινόμαστε τόσο απρόσωποι? Υπάρχουν άτομα με τα οποία πλέον μιλάμε μόνο στην αλλαγή του χρόνου για να στείλουμε ένα "Χρόνια πολλά Χάπι Νιου Γίαααρ!" και υπερφορτώνουμε τα δίκτυα τηλεφωνίας χαλώντας έτσι όλη μας την κάρτα και τα νεύρα μας στην προσπάθεια να κάνουμε το γαμημένο μήνυμα να φύγει. Πάρτε ένα τηλέφωνο, πηγαίντε για έναν καφέ και ευχηθείτε έτσι. Μην μου κάνετε διαγωνισμό του ωραιότερα διακοσμημένου μηνύματος. Και θα γαμήσω όποιον μου ξαναστείλει αυτό που λέει ότι "σε όσους σας μισούν να χέσει ο Άγιος Βασίλης στο τζάκι του, να του ευχηθεί ο Μητσοτάκης και να του τραγουδήσει η Θώδη". ΈΧΟΥΜΕ 2013-14, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ.

Realistic Family Portrait
Γαμημένη τεχνολογία. Τώρα μάνα, θα σου κάνω like στις ευχές.

8. Τρίγωνα Κάλαντα Κύκλοι και Γραμμές
Ρε γαμημένοι, έχω 2-3 πρωινά το χρόνο που να μπορώ να κοιμηθώ χωρίς να με νοιάζει η ώρα. Δεν θέλω να ρχεστε με την κομπανία σας να μου γαμάτε αυτήν μου την όρεξη. Γενικότερα λατρεύω αυτόν τον θεσμό, με τα παιδάκια να προσπαθούν να βρουν τι στο διάολο σημαίνει "ζαχαροκάντιο ζημωτή", αλλά όταν βλέπω ξέκολλα πουτανάκια ή γύφτους με 20 όργανα σε κάθε μασχάλη να σκάνε, με σκοπό τα λεφτά εκεί το χάνω. Όλα για τα λεφτά πια ρε πούστηδες? Αλλά να μου πεις, ούτε ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ανιδιοτελής, παίρνει μάτι τα ανήλικα και χαίρεται που κάνουν σαν τρελά για τα δώρα του. Αλλά και πάλι, σταματήστε γαμήδια, αφήστε με να κοιμηθώ. Κάποιος που να ξέρει πως ξεσυνδέεται το κουδούνι, σας βρίσκεται?


Όλα τα γαρύφαλλα από τον Άγιο στην κυρία


Καλά είναι τα 8 αυτά ηλίθια "έθιμα". Δεν μου ρχονται άλλα για τώρα, αρκετή χολή. Να σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα, και αν κάποιος σας μισεί τότε να του χέσει ο Άγιος Βασίλης το τζάκι, να του ευχηθεί ο Μητσοτάκης και να του τραγουδήσει τα κάλαντα η Θώδη. Αγαπήστε και μισήστε ελεύθερα! Είναι τσάμπα! Χρόνια πολλά Χριστούλη, να τα εκατοστήσεις! Oh, wait.


Nααα ζήήήσειιιις Χριστούούούληηηη

Έχετε και σεις κάτι που να μισείτε από τα Χριστούγεννα? Το μέθυσο θείο που ξερνά την γαλοπούλα ενώ σας βιάζει? Τα δώρα-κάλτσες από την Θεία από το χουριό? Γράψτε το από κάτω! Και ίσως και να τα διαβάσω και να πω "α, δεν το σκέφτηκα αυτό, ας του το κλέψω".

Αυτά από μένα Christmas-bitches.


And keep the change

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου