Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ποια Ισότητα ρε Μαλάκες



Εδώ θα θίξουμε ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς για πολλά χρόνια αλλά όλοι μεταξύ μας ξέρουμε ότι είναι άκρως συμφεροντολογικό. Και αυτό το θέμα δεν είναι κάτι άλλο παρά Η ΙΣΟΤΗΤΑ μεταξύ των 2 φύλων! Η ιδέα αυτή δεν με εξιτάρει για άρθρο αλλά βρέθηκα σήμερα σε μια διαμάχη με μια φίλη για το αν ισχύει γενικότερα, με αφορμή την εύρεση εργασίας ειδικότερα. Έτσι, θα γράψω το άρθρο για να κατατροπώσω τα επιχειρήματά της:

Πόσες φορές θα ακούσεις ότι οι γυναίκες πρέπει να χουν ίσα δικαιώματα, πρέπει να αρχίσουν να ψηφίζουν (όπως και έγινε αλλά τι καταλάβαμε?), να έχουν ίσες ευκαιρίες σε δουλειές και σε ανέλιξη σε αυτές. Άπειρες. Χρόνια τώρα κινήματα φεμινιστριών μάχονται για να χουν μια ευκαιρία στη ζωή, ισάξια με την ευκαιρία των αντρών. Αδιαμφισβήτητα έχουν καταφέρει πολλά, αρχικά να ψηφίζουν, έπειτα να χουν δικαιώματα στην εργασία, και πάει λέγοντας. Τα συγχαρητήριά μου φυσικά, τα αξίζουν.



Και όλοι ξέρουμε ότι, δυστυχώς και αδιαμφισβήτητα πάλι, άρχισε η κατρακύλα. Όχι του κόσμου, προς Θεού, δεν λέω ότι καταστραφήκαμε, δεν είμαι και κανένας μισογύνης. Αλλά όπως και να το κάνουμε, πολλές αλλαγές έγιναν, πολλά άλλαξαν. Και αυτό φυσικά αφορά την ισότητα μεταξύ των 2 φύλων! Θα σας το παρουσιάσω με απλά παραδείγματα, κατανοητά προς όλους:

1) Ευκαιρίες εργασίας
Απλά τα πράγματα, σαν νεαρός ηλικιακά άνθρωπος θέλω να ψάξω να βρω μια δουλειά που να με καλύπτει και να με βολεύει, κυρίως οικονομικά. Και επομένως πρέπει να ψάξω. Γιατί όπως λένε, όποιος ψάχνει βρίσκει. Παίρνω λοιπόν εφημερίδες με αγγελίες, μπαίνω στο ίντερνετ. ΚΑΙ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ? 1308464325 θέσεις για γυναίκες (εκάστοτε και αλλοδαπές) και 3-4 για άντρες. Και όχι, δεν λέω μόνο για σερβιτοριλίκα. Τι? Δεν με πιστεύεις? Τράβα γαμήσου και κάνε ένα search, πιθηκοειδές μυγόφτυμα!



2) Βραδινές Έξοδοι
Όλοι θέλω να πιστεύω έχετε βγει μια φορά, του πούστη! Και εννοώ πέρα από το δωμάτιο και τον υπολογιστή σας, έτσι? Ε λοιπόν, έχετε δει άλλη μια απόδειξη αυτού που προσπαθώ να σας εξηγήσω. Πήγαινε σε ένα μαγαζί ως ψωλαρία. Θα μπεις? Όχι βέβαια! Ενώ ένα τσούρμο από γκόμενες? Φυσικά και θα μπει, και θα σου χαζογελάσει κιόλας ειρωνικά! Θα μου πεις όλα αυτά έχουν να κάνουν με την μουνοδουλίαση, και το πόσο θέλουν γκόμενες στα μαγαζιά για να τραβήξουν και ψωλές με λεφτά για πέταμα. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά για πες μου, ποιος τις άφησε να κυκλοφορούν έτσι?



3) Φαλλοκράτες!
(Σημείωση: Ειρωνικός sub-τίτλος) Και γιατί ειρωνικός? Θα σου εξηγήσω φίλε/φίλη μου. Πάει μια γυναίκα και λέει ότι οι άντρες είναι γουρούνια εκμεταλλευτές. Όλοι χειροκροτούν για το θάρρος της να λέει κάτι τέτοιο, της κάνουν αμέτρητα likes. Αν βγει ο άντρας και πει ότι οι γυναίκες εκμεταλλεύονται τους άντρες και είναι χαραμοφάισσες? Την πούτσισε, θα τον λιντσάρουν. Ποιο το πόρισμα? Οι γυναίκες, αν και θέλουν ισότητα μπορούν να πουν ό,τι τους καυλώσει και να το πουν χωρίς κατακραυγές. Οι άντρες είμαστε για τον πούτσο.



Ντάξει, πιστεύω ότι πιάσατε το νόημα. Μπορεί να ακούγονται παιδιάστικα κάποιες φορές τα παραδείγματα τα παραπάνω αλλά όπως και να το κάνουμε ξέρετε ότι ισχύουν. Ισότητα αντικειμενική ΔΕΝ υπάρχει μεταξύ των 2 φύλων, και δεν θα υπάρξει ποτέ, καθώς υπάρχουν πάντα μουνόδουλοι και ακραίες φεμινίστριες! Πάντα θα υπάρχει ένα παραθυράκι που θα ξεφεύγουν οι διακρίσεις, κυρίως κατά των ανδρών.

Αυτά.



Daedalus - Φίλη 3-0.

7 σχόλια:

  1. θα σε απογοητευσω αλλα ειναι απαραιτητο γιατι η επιχειρηματολογια σου ειναι για τον π0υτσ0 (τυχαιο που αναφερουμε παντα τον π0υτσ0; δεν νομιζω) και πρεπει να ξυπνησεις αφου την διαλυσω σαν σαθρο πυργο απο καλοσχηματισμενα τραπουλοχαρτα. Σχετικα με τις ευκαιριες εργασιας και την εμπειρη γνωμη σου, πες μου αν εσυ αναφερεσαι συγκεκριμενα στις τεραστιες ευκαιριες που διδονται σε γυναικες σχετικες με 1) σκουπισμα/σφουγγισμα κωλου γερου 2) παπαριασμα του εγκεφαλου του λαου και των ιδιων γυναικων -τηλεφωνητων με τηλεφωνηματα οτι χρωστας , πρεπει να αγορασεις κτλ που σε αποβλακωνουν 3) καταπληκτικες ευκαιριες καριερας προμοτιον οπου κυριως γυναικες με μινι και γοβες πυραυλους και τα δυο σε ηλιθια χρωματα προσεγγιζουν εσενα και καθε μαλακα οταν πινεις καφε /ποτο για να σου πλασσαρουν τσιγαρα να παθεις καρκινο/οδοντοπαστα να αυτοκτονησεις με φθοριο/dewars να γινεις αλκοολικος , συνηθως κατω απο το βλεμμα ενος αντρα-νταβατζη που δηθεν ειναι ανωτερος απο τα τσωλια που εχει λευτερωσει και τις χειριζεται σαν πουτ@νοσκυλα για μια χουφτα ευρω.. για ποια απο αυτες τις ευκαιριες καριερας σκας αγορινα μου; Ή μηπως μιλας για αυτες τις υπεροχες καλοπληρωμενες θεσεις HR που οντως προοριζονται κατα κανονα σε σπαστικες αγαμητες σκυλες για να εκπληρωνουν τον αντιθετο σκοπο απο αυτον που εχουν προσληφθει; Η μιλας για τις θεσεις κομπιουτεραδων που οντως λειτουργουν σχετικα αξιοκρατικα , αναλογα με τα προσοντα και δεν την πηρες; μηπως τελικα μιλας για τα μοντελα και τις πορνες και σκυλιαζεις γιατι δεν εισαι αρκετα ομορφος για να σε πληρωνουν να πηδας; εξαλλου ολες οι προαναφερθεισες θεσεις εργασιας ειμαι σιγουρη οτι ανακαλυφθηκαν απο κατι μ@λ@κες σαν εσενα... ρε γινου αντρας ρεεεεεεεεε!!!!!

    φιλικα,
    σαλιγκαρος (ξερεις εσυ γιατι, ή οχι γιατι εισαι πραγματι ηλιθιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λολ, τι καλά, ήθελα λίγο rage από κάποιο τσουλάκι. πρώτα απόλα ΔΕΝ διάλυσες την επιχειρηματολογία μου επειδή αναφέρθηκες σε ΕΝΑ, από τα ΤΡΙΑ θέματα. Σαν να μου είπες τώρα ότι συμφώνησες με τα άλλα 2 κ έχεις να πεις κάτι για το 1, άρα έχουμε 2-1
      Που και πάλι, δεν σου χαρίζω τον πόντο, άρα 3-0 είνα ούτως ή άλλως. Όχι, δεν πιστεύω ότι είμαι άσχημος, θεωρώ ότι είμαι αντικειμενικά φαγώσιμος και γλυκούλης. Άρα όχι, δεν κλαίγομαι για την αναξιοκρατία με βάση τη μόστρα. Δεν κλαίγομαι για τα προμόσιον και ούτε επειδή δεν φοράω γόβες! Μιλάω για όλες αυτές τις κατά κανόνα νορμάλ και αποδεκτές και για τα 2 φύλα, όπως πωλήτρια, ταμείας, σερβιτόρα, γραμματέας. Μάλλον ΕΣΥ σπυριάρα φίλη μου δεν είσαι κάτι άλλο από ένα μπάζο κουμούνι που θα θελε να ήταν κάπου προς πασπ αλλά δεν την έκαναν παρέα και έτσι άρχισε να κράζει ό,τι ωραίο μουνί βλέπει, ειδικά τις μουνάρες του promotion. Δεν εστίασα ποτέ σε αυτά που εσύ μισείς, get over it, freak. Μίλησα για κανονικές δουλειές. Επαναλαμβάνομαι γιατί εσείς τα κουμούνια δεν τα πιάνετε με την πρώτη.


      3-0 σαλίγκαρε (λόγω μύξας μου λες ότι θα ξέρω ε?)

      Διαγραφή
    2. επίσης είναι ΠΟΥΤΣΟΣ μωρή, τι μου βάζεις μηδενικά, λες και όταν τον τρως (ΑΝ δλδ) ντρέπεσαι να τον κοιτάς.
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ

      Διαγραφή
    3. Πρώτον η ελευθερία του λόγου οπως λες κι εσυ, βλαχακο, νομιζω προβλέπει το δικαίωμα του καθενός να γράφει όπως θέλει. Εκτος κι αν η φαλλοκρατική σου λύσσα επειδή τον έχεις μικρό σε πιέζει να φωναζεις τους π0υτσ0υς μπας και βρεις κανέναν μεγαλύτερο. Το 1-0 δεν με ενδιαφέρει και δεν έκανα καν τον κόπο να επιχειρηματολογησω για τους άλλους δυο λόγους γιατί αφενός ισχύουν μερικώς και αφετέρου η βασική επιχειρηματολογία μου βασίζεται στην κεντρική ιδέα ότι η ισότητα των φύλων είναι καθαρά πρόβλημα έλλειψης νοημοσύνης κι όχι πραγματικό πρόβλημα ανάμεσα στα φύλα. Κι επειδή πασχεις από αυτην την έλλειψη   - γιατί βεβαίως δεν μπορεί να χωρέσει το πρωτογονα υποαναπτυκτο μυαλό σου την περίπτωση ότι όλα αυτά δουλεύουν χάρη σε ηλίθιους σαν εσένα που αρέσκονται να  τρώνε πόρτα στα κλαμπ γιατί είναι τόσο καγκουρες που  διασκεδαζουν περιμένοντας σαν καθυστερημενοι κομπλεξικοι να τους επιτραπεί η είσοδος απο έναν αρχηγ´ο ηλιθιο γνωστό και ως μπράβο  με την ελπιδα να βαδίσουν ευτυχείς  στον παράδεισο των ηλιθίων μιας κι εκεί ανήκουν, μαζί κι εσύ - δεν έχει νόημα να σπαταλώ το σάλιο μου.. στα χαμηλής κλάσης ιβριστικα σχόλια σου χαμογελώ σαρδονια γιατί αποκαλυπτεις πόσο μη γλυκουλης και φαγωσιμος ΔΕΝ είσαι και ποιο είναι το ποιον σου και τα γούστα σου. οπότε δυστυχώς για σενα οι βρισιές σου δεν με αγγίζουν. Παρόλα αυτά με ενδιαφέρον θα παρατηρήσω ότι μάλλον είσαι απο εκείνα τα σερνικά απο ταπεινή καταγωγή που σπούδασαν σε  ΙΕΚ Όμηρος λίγα μαθηματικά ή κομμωτική και με αυτό ένιωσες πολύ ανώτερος άνθρωπος,  αλλά δεν καταφερες ποτέ  να αποτιναξεις την συγκλονιστικα φτωχή και κοινή σκέψη και επιχειρηματολογία  και τα "κοινά" σου γούστα τα οποία κινούνται σταθερά ανάμεσα στα προμοσιον κορίτσια (που πιθανώς κι αυτά έχουν άποψη κομμωτικης και άρα σου αξίζουν), τις απαρχαιωμενες ιδέες σου για την ισότητα των φύλων  και τις Κνιτισσες που μισεις βαθιά γιατί στην πραγματικότητα  σου θυμίζουν τις αξυριστες μασχαλες γυναικών που είναι περισσότερο κοντά σου απ ότι θα θελες να παραδεχτεις. Προτείνω θεραπεία για τα Οιδιποδια θέματα σου με επαγγελματία αντί να παθαινεις διάρροιες μαλακυνσης εγκεφάλου προσπαθώντας να επιχειρηματολογησεις πάνω στην ισότητα των φύλων. 
      Με λίγα λόγια , ένας μεσηλικος τριχωτος μονοφθαλμος μυωπικος πιθηκος πριν δέκα χιλιάδες  χρόνια πιθανώς θα είχε καλύτερες πιθανότητες να επιχειρηματολογησει πάνω στο θέμα. 

      Διαγραφή
    4. Τέλος,   η "μόστρα" που αναφέρεις και δηθεν δεν είσαι εναντίον της είναι μοιραία  μέρος αυτού που σχολιαζεις εφόσον τα δυο φύλα φέρουν ξεκάθαρα διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό που στην ουσία βρωντοφωναζεις  χωρίς να το παραδεχεσαι  σε όλο το άρθρο σου είναι ότι οι γυναίκες επειδή είναι γυναίκες (έχουν στήθος και αιδοιο και έλλειψη τριχων με εξαίρεση τις Κνιτισσες) χαίρουν προνομιακης αντιμετώπισης σε σχέση με τους άντρες (φυσικά περιοριζεσαι μόνο σε θέματα που νομίζεις ότι θιγεσαι εσυ ως άντρας, γεγονός που τοποθετεί  την άποψη σου στην κατηγορία του αφελούς - μην ρωτάς γιατί , και να σου το εξηγώ όλο το βράδυ  δεν θα το καταλάβεις ). Φυσικά όλα αυτά είναι άσκοπα γιατί το πρόβλημα σου δεν είναι στ´αληθεια ότι είσαι άντρας και μάλιστα αδικημένος αλλά ότι είσαι ηλίθιος ανεξαρτήτως φύλου. 

      Διαγραφή
    5. θα σου πω 2 μυστικά.
      1: δεν τα διάβασα καν γιατί στάνταρ αναφέρεις κάτι φεμινιστικές μαλακίες που βαριέμαι και τα έβαλα καθαρά για να μην νομίζεις ότι φοβάμαι να τα ποστάρω
      2: είσαι μετριότατη, με υπερεκτιμημένες δυνατότητες, λόγω θάρρους, που εσκεμμένα του δωσαν, για να του πάρουν την παρθενιά

      Διαγραφή
    6. τελικά βαριόμουν τόσο που τα διάβασα αυτά που γραψες. και είχα δίκιο! ^_^

      Διαγραφή