Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μεγάλοι Αστικοί Μύθοι

Ο τίτλος νομίζω τα λέει όλα. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με μεγάλους αστικούς μύθους, της πρωτεύουσας και κάθε άλλης ελληνικής πόλης. 

Η διαφορά είναι ότι δεν θα ψάχνουμε για τον Μεγαλοπόδαρο ή τους κροκόδειλους κάτω στους υπονόμους, αλλά μύθους που αφορούν την καθημερινότητα. Μην βιάζεσαι, θα καταλάβεις σύντομα για το τι μιλάω. 

Ξεκινάμε λοιπόν


1) Καταστήματα "Όλα 1 Ευρώ"
Ναι, για τέτοιους μύθους θα μιλήσουμε. Και τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι από τα μεγαλύτερα ψέματα/μύθοι σε κάθε ελληνική πόλη. Ο μύθος ξεκίνησε κάπου στα βάθη της δεκαετίας των '00, λίγο πριν ή λίγο μετά, δεν ξέρει κανείς ακριβώς. Όλοι τότε άρχισαν να μιλούν με πάθος για αυτά τα καταστήματα. Τα οποία τελικά ήταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΛΑ. Αυτό γιατί προφανώς και δεν είχαν όλα 1 ευρώ. Για δες καλύτερα την ταμπέλα, κάνε Zoom x154321, κάπου εκεί κρύβεται ένα δόλιο "ΑΠΟ"! Ναι, μπορούσες να βρεις πράγματα με 1 ευρώ αλλά αυτά ήταν κανά ματωμένο ταμπόν, κανα ψόφιο κουνάβι κλπα. 
Μύθος: BUSTED

Ποιότητα ΑΑ
2) Καλοκαιρινές εκπτώσεις
Πόσοι δεν περιμένουν κάθε καλοκαίρι κάπου τέλη Αυγούστου για να πάνε να σπαταλήσουν μισθούς μηνών σε ρούχα, παπούτσια και μπιχλιμπίδια? Πολλοί προφανώς. Αλλά τελικά υπάρχουν αυτές οι εκπτώσεις? Η απάντηση θα δωθεί αρχικά αν κοιτάξεις τις τιμές των προϊόντων προ εκπτώσεων και εκεί θα εκπλαγείς. Πολλά είναι τα λαμόγια που αυτό που κάνουν τελικά είναι να αναγράφουν τις ΙΔΙΕΣ τιμές με πριν, με την προσθήκη ενός και καλά προηγούμενου πλασματικού ποσού, υψηλότερου πάντα, ίσα για να φανεί ότι σου κάνουν ΧΑΡΗ! Σκατά στα μούτρα τους λοιπόν. Επιπλέον, η ακόμα πιο μεγάλη απάτη στις τιμές βρίσκεται πάλι στις τιμές γενικότερα, αναλογικά με το εξωτερικό. Πάτε τα μαλακιστήρια και αγοράζετε τα μπλουζάκια με τα άθλια μαϊμούδια 50 και 60 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό είναι του πεταματού, 10-15 ευρώ. Τσαπρρρρ ζωάδια!
Μύθος: ΖωοBusted

Ελλάς Ελλήνων Λαμογιών

3) Χρονοδιαγράμματα Λεωφορειογραμμών
Όλοι έστω και μια φορά στη ζωή μας έχουμε χρησιμοποιήσει τα μέσα, στην συγκεκριμένη τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ. (Ή και αστικά για τους φραπεδόβιους βόρειους) Και όλοι πάνω στην αγανάκτησή μας και την αναμονή έχουμε κοιτάξει στους στύλους την συχνότητα αυτών. Αλλά αν υπάρχει ένας που να το χει δει να ρχεται ποτέ λεωφορείο στην ώρα του, να σηκώσει το χέρι του. Όχι εσύ κυρ-οδηγέ, δεν μετράς. Εδώ μπαίνει και μια υποενότητα μύθου, αυτή που λέει ότι έρχεται πάντα όταν ανάβεις τσιγάρο. Σας λέω με βεβαιότητα ότι αυτός ισχύει, 1000%. Γενικότερα όμως, λεωφορεία, Α ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.
Μύθος: Bus-ted (Τρομερό Pun)

Κάπου στην Ομόνοια, μετά από πολύωρη αναμονή

4) Έρανος για Άτυχους Μηχανόβιους
Είσαι στην καφετέρια και αράζεις, πίνοντας τον καφέ σου σαν κλασσικός ελληνάρας. Από το πουθενά, σκάει ένας ξεδοντιάρης, αδύνατος 25χρονος τύπος να σου χαλάσει την ηρεμία (τι εννοείς "πρεζάκι"?). Θα αρχίσει να σου λέει πως κάνει έρανο για 2 φίλους που χτύπησαν με τη μηχανή και πρέπει να τους στείλουν στην Ιταλία για επέμβαση με το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη. Ρε φίλε, άστο, καλύτερα να ζητάς εισιτήριο και ας υπάρχει στάση λεωφορείου 30 τετράγωνα πιο κάτω, εκεί θα μου ακουστεί πιο πιστευτό. Και για να προλάβω κάτι μούλους που θα μου πουν "Ρε αναίσθητε και αν ισχύει και τα παιδιά ταλαιπωρούνται?", τους απαντώ ότι αν ισχύει τότε τα παιδιά αυτά πρέπει να το παλεύουν πολύ για να μαζέψουν λεφτά, 4-5 χρόνια τώρα που τους βλέπω, ας παίξουν κανα Τζόκερ καλύτερα.
Μύθος: Busτο να πάει στο διάολο, τόσα χρόνια

Φάρμακο εννοούσε για τους φίλους ρε ο Τσίου


5) Κανάκη θεέ, πάρε την ΠΑΕ
Αν και αυτός ο μύθος έγκειται κυρίως στους Σαλλλονικιούς φίλους μας, τελευταία αυτό το φαινόμενο έχει αρχίσει και εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις. Ο μύθος αυτός δεν είναι άλλος από το ότι ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, έχουν μια γνωστή/φίλη/γνωστή φίλη που έχει δεχτεί πέσιμο από τον Μεγάλο Κοινωνικό Μήνυμα, Αντώνιο Κανάκη. Μπορεί μέχρι και να χει ΠΗΔΗΧΤΕΙ μαζί του! Τώρα κατά πόσο ισχύει δεν μπορούμε να το ξέρουμε ποτέ, μόνο να φαντασιωνόμαστε την σκηνή αυτή κάτι μοναχικά βράδια στην τουαλέτα. Όπως και να χει, θα σας πω ένα ακόμα μυστικό. Ο Κανάκης ΔΕΝ είναι κ τόσο τρομερό πράγμα. Κουλάρετε αγάμητες!
Μύθος: Πολύ κοντός για να ναι αληθινός

Κάπου το χε δηλώσει, νομίζω στην Σούπερ Κατερίνα


Στάνταρ υπάρχουν και άλλοι τόσοι μύθοι, θα τους ξετρυπώσω, να στε σίγουροι, και θα τους εκθέσω και σε κανένα άλλο άρθρο. Αν δεν συμφωνείς τότε α) πλανάσαι πλάνην οικτρά, β) άντε γαμήσου. Δεκτές οι προτάσεις/συμβουλές. Πάω να μαζέψω λεφτά για κάτι φιλαράκια...που χτύπησαν...με το ποδήλατο... Και να αγοράσω Gin να το πιω στην υγειά τους.

Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου