Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Θες να λέγεσαι Αρχαίος Έλληνας, Φρεντόβιε Φιλόσοφε?


Πλάτων. Σωκράτης. Περικλής. Τόσο μεγάλες προσωπικότητες σε αυτά τα λίγα εκτάρια γης με την ονομασία Ελλάδα. Προσωπικότητες που ανέπτυξαν τον κόσμο της φιλοσοφίας, της ιατρικής, της ιστορίας, όλα αυτά χιλιάδες χρόνια πριν, σε αυτά εδώ τα μέρη. Τώρα το αν θεωρείτε ότι είμαστε απόγονοι ή όχι αυτών των ανθρώπων δικό σας θέμα. Εμείς είμαστε εδώ να κράξουμε τους "υπερήφανους Έλληνες" της πίπας και των μεγάλων λογιών.

"Εγώ είμε περίφανος και ανότερος"

Πόσες φορές έχετε ακούσει την ατάκα "Όταν εμείς φιλοσοφούσαμε εσείς ήσασταν στα δέντρα και τρώγατε ρίζες"? Άπειρες. Και το χειρότερο είναι ότι λέγεται από τα πλέον ακατάλληλα άτομα. Ηλίθια 15χρονα χωρίς ορθογραφία και γνώσεις πέραν του προγράμματος του Μega ή από εγκεφαλικά νεκρούς 40χρονους.....χωρίς ορθογραφία και γνώσεις πέραν του προγράμματος του Μega.

Αρχικά. Ποιος σου διασφαλίζει το ότι προέρχεσαι ΌΝΤΩΣ από αυτούς τους ανθρώπους? Όταν το καλύτερό σου επίτευγμα στη ζωή είναι να ανοίξεις μια μπύρα με αναπτήρα, τότε αμφιβάλλω λίγο για το πόσο μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα με τις φιλοσοφίες και πίπες.
Έπειτα, ρε μαλάκα, δεν ξέρεις να γράφεις ελληνικά, δεν ξέρεις ποιες λέξεις τελειώνουν σε -Ω, ποιες σε -ΑΙ, ποιες σε -Ε. Ε όχι, δεν μπορείς να συγκρίνεσαι με αυτούς τους ανθρώπους.

Ναζιστής Ελληνιστής. Πώς λέμε Δεξιός Αναρχικός?

Έχουμε και τις ακραίες καταστάσεις, αυτούς που θέλουν να απομακρύνουν όσους δεν είναι σωστοί Έλληνες. Δηλαδή είστε γελοίοι. Θα παραθέσω πάλι το προηγούμενό μου επιχείρημα. ΡΕ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΕ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ? Μην τσαντίζομαι παραπάνω. Συγγνώμη. Ξέφυγα. Αλλά δεν φταίω! 

Δεν λέω, μπορεί και οι μετανάστες να παίζουν ρόλο σε κρίσεις, καθώς παίρνουν δουλειές Ελλήνων. Αλλά δεν νομίζω να ναι λύση να τους δέρνουμε και να τους σκοτώνουμε και να τους διώχνουμε από την χώρα! Γιατί και στο κάτω κάτω, ποια δουλειά σου πήρε ρε μπαγλαμά? Την οικοδομή που δεν πας μην χαλάσεις το Burberry μπλουζάκι σου και δεν μπορέσεις μετά να παρευρεθείς στο συνέδριο της ΔΑΠάρας? Δεν είναι το κυριότερο πρόβλημά σου αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημά σου είσαι ΕΣΥ.

Σας αρέσει στα κρυφά κ ο Μητροπάνος

Παραδεχτείτε το να τελειώνουμε. Σε σας μιλάω, κάθε μαλάκα ηλικίας κάτω των 35. Μαζί κ γω. Εϊμαστε καθαρά αμερικανάκια στην καθημερινότητά μας. Δεν πα να λες όσες φορές την ημέρα θες ότι τιμάς και αγαπάς τους αρχαίους σου προγόνους? Μετά θα πας, θα αράξεις στον υπολογιστή, στο Facebook, παρέα με ένα σουβλάκι/μπέργκερ/φαστ φουντ γενικότερα, με την ξένη σου σειρά. Θα ανεβάσεις φωτογραφία στο instagram, θα βγεις και θα κάνεις check in. Είσαι ένα θύμα της παγκοσμιοποίησης. Αν θες να δεχτώ ότι τιμάς τους προγόνους σου, βγες με τίβενο και πάρ' τον από τον κώλο, boylover. Έτσι πιο εύκολα θα με πείσεις, γιατί να καταρτιστείς αρκετά και να αποκτήσεις επαρκείς γνώσεις δεν σε βλέπω.


Καταλήγοντας, δεν ξέρω αν όντως καταγόμαστε από αυτούς τους ανθρώπους, που ζούσαν μια ανώτερη ζωή, πνευματικά τουλάχιστον. Το θέμα είναι να προσπαθούμε και να ακολουθούμε τις διδαχές τους, όχι απλά να καυχιόμαστε για αυτά που χουν κάνει αυτοί σε όλο τον κόσμο. Ειδικά όταν είμαστε ΤΟΣΟ για τον πούτσο. Τόσο ηλίθιοι που καθόμαστε και λέμε για την εξυπνάδα των προγόνων τη στιγμή που στο μόνο στο οποίο μοιάζουμε με αυτούς είναι μόνο στο πως μας γαμάνε από τον κώλο, όλοι αυτοί οι μαλάκες που μας κυβερνούν κλπα κλπα.

Εγώ πάντως στάνταρ κατάγομαι από αυτούς, τόσο γαμάτος που μαι
Τα λέμε
Όσο και να τον κοροϊδεύεις, αυτός είσαι εσύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου