Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Pokémon: Αυτή η παράλογη λατρεία

Ποιος δεν τα αγάπησε? 
(Άραξε πίσω, βάλε ΑΥΤΟ να παίζει σαν μουσική υπόκρουση και ξεκίνα το διάβασμα:)


Όποιος πει "εγώ" τότε είναι ή χαζογκόμενα ή κάποιος μίζερος μαλάκας που θέλει να φανεί ώριμος και πίπες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όσα χρόνια και αν περάσουμε θα τα λατρεύουμε πάντα! Ποιος δεν θυμάται τα πρώτα του βήματα σε αυτόν τον απίστευτα πορωτικό κόσμο των κασετών?



Ποιος δεν θυμάται να τον ρωτάει το όνομά του ο Pr. Oak και έπειτα για το όνομα του εγγονού του όπου όλοι δίναμε το πιο εξευτελιστικό όνομα για αυτόν? (Για μένα θα σαι πάντα ο Gay, Garry) Εγώ προσωπικά καιγόμουν με τις ώρες. Και το καλύτερο δεν ήταν αυτό, ήταν το πως λατρεύαμε αυτά τα παιχνίδια παρόλο που δεν είχαμε την ικανότητα να καταλάβουμε πάνω από τα μισά κείμενα αγγλικών, μιας και ήμασταν 10 χρονών πάνω κάτω! Δεν πα να παιδευόμασταν 100 ώρες για ένα γαμωγαμημένο HM, το οποίο τώρα το βρίσκουμε σε 10 λεπτά? Εκεί εμείς! Να μπαίνουμε για χέσιμο και να βγαίνουμε 1 ώρα μετά, με το χέσιμο να χει τελειώσει στα 10 λεπτά.


ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ?


Είμαστε εδώ λοιπόν, πέρα απ'το να εξυμνήσουμε την Λατρεία μας στα Pokémon, και για να τονίσουμε μερικά παράδοξα που υπάρχουν σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών. Πράγματα που όταν τα βλέπεις λες "ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΒΑΣΑΝΙΖΩ ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΓΑΜΩΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ?"


Όποιος έχει παίξει έστω και μια κασέτα (τι αναμνήσεις) σίγουρα θα χει νιώσει...... παράδοξα για θέματα όπως ότι:

  • Δεν μπορείς να πηδήξεις πάνω σε μικρά λοφάκια από τα οποία μόλις κατέβηκες (όπως τόνισα ευστόχως κ πιο πάνω)
  • Οι φαινομενικά pokeballs που βρίσκεις από δω και από κει παίζει να ναι από μια απλή πέτρα ως ένα τεράστιο Pokémon κρυμμένο εκεί!
  • Στο σακίδιο χωράνε 500 αντικείμενα, άπειρες pokeballs αλλά ΚΑΙ ποδήλατο
  • Ο Oak δεν θυμάται το όνομα του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ
  • Είσαι μόλις ΔΩΔΕΚΑ χρονών και η μάνα σου σε στέλνει άνετα να πας να εξερευνήσεις τον κόσμο ολομόναχος (και σε μετέπειτα κασέτες σου ζητάει να της στείλεις λεφτά!!!!)
  • Ο Charizard ΔΕΝ είναι τύπος ΔΡΑΚΟY!!! Που τι άλλο θα μπορούσε να ναι? ΔΕΙΤΕ! Έχει φτερά και πετάει γαμημένες φλόγες!! Τι άλλο θέλετε???
  • Pokémons με γαμημένα ΦΤΕΡΑ (βλέπε Scyther, Butterfree κλπ) ΔΕΝ μπορούν να ΠΕΤΑΞΟΥΝ!!!! Και μπορεί να σε κουβαλήσει ένα Pidgey και καλά τώρα?
  • Ο Oak ξέρει κάθε πότε πας να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο και αν βρίσκεσαι σε χώρο μη κατάλληλο τότε σε αποτρέπει να το χρησιμοποιήσεις. (Αρκετά Creepy, φαντάσου τον Oak να σε παρακολουθεί κλεισμένος σε σκοτεινό δωμάτιο τρίβοντας τις ρόγες του)
  • Υπάρχουν εκπαιδευτές με τα πιο ηλίθια Pokémons με τις πιο ηλίθιες κινήσεις (βλέπε Magikarp και Splash) που επιμένουν (!) να σε πολεμούν!!!
  • Αφήνεις ένα γαμημένο μικρό καριολοδεντράκι να σου μπλοκάρει το δρόμο και δεν μπορείς να περάσεις παρά μόνο αν το κόψεις με ειδική κίνηση!!!
  • Tα δέντρα είναι συγκεντρωμένα με τέτοιους τρόπους γενικότερα που δεν μπορείς να περάσεις ανάμεσά τους!
  • Πίσω από θαμνάκια μεγέθους ίσα με το γόνατο κρύβονται ακόμα και τα πιο ΤΕΡΑΣΤΙΑ Pokémon.....
  • Όλα τα Pokémons μπορούν να ζευγαρώσουν με ένα τσουλάκι εν ονόματι Ditto που μπορεί και μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε Pokémon, αρσενικό και θηλυκό, δίνοντάς σου έτσι ένα νεογέννητο μωρό Pokémon!
  • Το σπίτι σου αποτελείται από δύο δωμάτια όλα κι όλα, το δωμάτιό σου και το σαλόνι-κουζίνα, με πόρισμα ότι η μάνα σου ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
  • Το Diglett χρησιμοποιεί Scratch (=Γρατζούνισμα) ΧΩΡΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ
  • Δεν μπορείς να τρέξεις αν δεν βάλεις ειδικά παπούτσια! (Στις μετέπειτα γενιές, από 2η αν δεν κάνω λάθος)
  • Δεν πα να χει λιποθυμήσει (fainted δεν σημαίνει πεθαίνω, noobάκο) το Pidgey και οποιοδήποτε άλλο Pokémon, μπορεί και πάλι να σε πετάξει όπου θες με το αγαπημένο Fly!
  • Και κάτι τελευταίο για την αρχή, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει προσέξει ότι στο Intro ένα Nidorino πολεμάει ένα Gengar??? Και χρησιμοποιεί melee attack, άρα δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ!
Πολύ έξυπνο. Δεν θα πάρεις ποτέ τη Pokeball.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ POKEBALL

Αν το καλοσκεφτείς γενικότερα, τα Pokémon είναι λίγο αρρωστημένα. Φυλακίζεις κάτι πλασματάκια γλυκούλικα με δυνάμεις όπως να φτύνουν φλόγες και να πετούν κεραυνούς και τα εκπαιδεύεις για να νικάς άλλα ανήλικα και να τους παίρνεις τα λεφτά. Αν το έλεγα εγώ αυτό σαν ιδέα δεν θα μου έβγαζαν τη σειρά με τα Pokémon αλλά θα μου έκαναν υπέροχη λοβοτομή και θα με πέταγαν σε βαθύ μπουντρούμι να τρώω τα σκατά μου. Αλλά και πάλι! Αφού δεν έγινε έτσι και μπορούμε και παίζουμε αυτό το παιχνίδι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς από το να χαιρόμαστε και να καιγόμαστε! 
Περιμένω, λοιπόν, τις επόμενες κασέτες, X & Y, και δεν θα κλαψουρίσω πως οι πρώτες γενιές είναι καλύτερες, θα αγαπήσω όλα τα νέα Pokémon! Αυτό να κάνεις και ΣΥ αξιολύπητε καμένε.

Το θελα πολύ αυτό το άρθρο, καθώς πολλά έχω ακούσει από δω κ από κει για τα παράδοξα και είπα να τα συλλέξω και να προσθέσω σε ένα άρθρο. Περιμένω επιπλέον προτάσεις!


ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΑΠΑΜΕ POKEMON HENTAI!!!11ΟΝΕΟΝΕ!!1 <3 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου