Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Eίμαι Gamer... Παίζω Farmville

Δεν είναι άρθρο αποκλειστικά για το Farmville, αλλά για όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν στο Facebook και μια κριτική για αυτά. Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ GAMER ΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK, ΑΚΟΥΣ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΑ? 

Αν παίζεις παιχνίδια στο fb είσαι είτε αργόσχολος, είτε βαριεστημένος, είτε και τα 2. Δεν θα βγάλω άλλη μια φορά τον εαυτό μου απέξω. Και γω παίζω από αυτά τα σαπάκια, κυρίως λόγω βαρεμάρας, στο σπίτι, στη δουλειά, σε έναν καφέ που βαριέμαι τον άλλο που χω απέναντί μου. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολύ άσχημα κάποιες φορές, μπορούν να γίνουν και πωρωτικά κάποιες από αυτές τις φορές. Αυτά που θα αναλύσουμε (εγώ δηλαδή, εσύ απλά θα με διαβάζεις και θα λες τι γαμάτα τα λέω) είναι αυτά που χω ξεχωρίσει από όλη την πλέμπα. Ξεκινάμε!

Farmville
Από τα πρώτα παιχνίδια που εμφανίστηκαν στο Facebook και μάλιστα από τα πιο δημοφιλή. Απλή υπόθεση, είναι ένα simulation του 'Πίσω στο χωριό'. Παίρνεις την ψηφιακή σου τσάπα και πας να σπείρεις κουκιά, ντομάτε πατάτε και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, με προσθήκη κάποια διακοσμητικά ζώα, συντριβάνια, κλπα. Από άποψη κολλήματος βρίσκεται πολύ υψηλά σε σχέση με άλλα. Πολλοί έφτιαχναν και φτιάχνουν δεύτερα προφίλ μόνο και μόνο για να στέλνουν βοήθειες και τελικά φτιάχνουν και επιπλέον φάρμες! Δεν θυμάμαι γω πώς υπολόγιζα τον χρόνο για να μπω να μαζέψω τα σπαράγγια μου??? 
Βαθμολογία Καψίματος: 8/10

Voldemort and Tom Riddle are now friends
Τέτοια μανία.

Marvel: Avengers Alliance
Απλό παιχνιδάκι που θυμίζει πολύ Final Fantasy, με γύρους για επιθέσεις και ήρωες που εναλλάσσεις για να γαμάς πιο εύκολα κώλους. Μεγάλο plus η χρήση ηρώων της Marvel, αν και σε 2d επίπεδο. Από κάψιμο δεν ήταν κ πολλά ρε φίλε, ίσα ίσα για να περιμένω να γεμίσουν οι ζωές στο Criminal το είχα.
Βαθμολογία Καψίματος: 4/10

TOΣΟΙ ΠΟΡΩΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ, τόσο μέτριο παιχνίδι

Criminal Case
Ντάξει. Παιχνιδάρα. Και όποιος διαφωνεί να πάει να χώσει το πληκτρολόγιο στον κώλο του και να προγραμματίσει καλύτερο παιχνίδι κλάνοντας. Υπόθεση στυλ CSI, είσαι εγκληματολόγος και πιάνεις καριόληδες που σφάζουν κοσμάκη. Από κάψιμο θα σου πω απλά ότι άλλη μια φορά υπολόγιζα την ώρα για την ενέργεια και γαμιόμουν να ψάχνω μπέργκερ και χυμούς, σημείωνα ακόμα και τα ονόματα αυτών που είχαν ποστάρει, να πάω να τα μαζέψω. Επίσης σας γαμώ όλους. Ή έστω σας γαμούσα όταν ακόμα έπαιζα. Το σταμάτησα γιατί ήμουν μόνος τόσο μπροστά! Στο τέλος θα το ανακηρύξω και το καλύτερο παιχνίδι του fb.
Βαθμολογία Καψίματος: 15/10
Μέχρι και αναφορά στο ZELDA, ΤΟΣΟ μπροστά.

Song Pop
Καλή μαλακίτσα. Ποτέ δεν με πώρωσε ιδιαίτερα. Πας, προκαλείς έναν από τους φεϊσμπουκόφιλους, ακούς κάτι αποσπάσματα από τραγούδια διαφόρων genres και μετά του στέλνεις τα ίδια να τον αντιμετωπίσεις. Βαρέθηκα και μόνο που το 'γραψα. Απορώ πως υπάρχουν ακόμα άτομα που παίζουν, ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ (σε άλλα παιχνίδια. Γκούχου.)
Βαθμολογία Καψίματος -1/10

H KAI OXI

Candy Crush Saga
Παίζει μεγάλη μουνοπανιά με αυτό το παιχνίδι. Το βλέπεις έτσι ροζ και χαζογκομενίστικο και λες θα ναι για τον πούτσο. Λίγο αφού έχεις μυρίσει το δάχτυλό σου μετά από ξύσιμο στα αρχίδια, μπαίνεις να παίξεις λίγο για να καλύψεις την χωρίς νόημα ζωή σου. Στην αρχή δεν λέω, ευκολάκι. Αλλά αυτό το γαμημένοοοοο..... Όσο προχωράς γίνεται τόσο πούστικο, τόσο δύσκολο, ΤΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ. Πραγματικά, εγώ δεν παίζω από ευχαρίστηση πλέον, αλλά από πείσμα και νεύρα που κολλάω σε πίστες για βδομάδες. Άρα στην ουσία: Έχουν φτιάξει ένα γαμάτο παιχνίδι που κάνει αυτό που πρέπει: Να κολλάς με αυτό.
Βαθμολογία Καψίματος: 10/10

Κάπως έτσι.


Νικητής όπως είπα ήδη είπα είναι το Criminal. Αλήθεια. Αφού είναι τόσο γαμάτο! Δεν με νοιάζει αν διαφωνείς φυσικά. Όπως και να χει πέρασα επιτέλους και την πίστα στο Candy που χα κολλήσει 2 βδομάδες. Ώπα, άλλο ήθελα να πω, ήθελα να πω ότι ωραία αυτά τα παιχνίδια, δεν λέω. Αλλά προφανώς δεν πιάνουν ΜΙΑ μπροστά σε κανονικά παιχνίδια κονσολών και υπολογιστών, απλά είναι ένας ευχάριστος τρόπος να κάψεις κύτταρα και να ανεβάσεις μυωπία. 

Όσο για τους μαλάκες που παραπονιούνται για τις ειδοποιήσεις των παιχνιδιών αυτών:

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΕΣ, ΜΑΛΑΚΑ HOMO ERECTUS

Το είπα και ξέσκασα. Αυτά από μένα. Ναι υπάρχουν πολλά ακόμα παιχνίδια, αλλά πόσα να γράψω σε ένα άρθρο χωρίς να γίνω επιπλέον κουραστικός?

Τα λέμε Gamers (πφφφχαχαχα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου